divendres, 14 de maig del 2010

És saludable beure alcohol?


Hola som dues alumnes que estudien sociosanitat a l'institut cap de llevant Menorca, on estudiem un mòdul que tracta sobre l'alimentació.

Avui parlarem sobre les begudes alcohòliques i les seves conseqüències, ja que prest estarem en temporada de festes. I a més a més avui en dia hi ha molta gent jove, que la pren sense mesura i no sap les conseqüències que pot produir.


Les begudes alcohòliques contenen etanol (alcohol etílic) i un petit percentatge de carbohidrats simples.
També té un aport elevat de calories.
Es diferencien en dos grups:
- Fermentades: poden arribar fins a 15º de graduació (vi, sidra, cervesa,...)
- Destil·lades: poden arribar a 40-45º de graduació (gin, vodka, malibú, whisky, tequila,...)


Per acabar, el consum abusiu de begudes alcohòliques, pot produir més de 60 malalties diferents.
Alguns símptomes poden ser:

- Necessitat de beure cada dia.

- Pèrdues de memòria.

- Deteriorament en les relacions socials( familiars, laborals,...)

- Mal humor inexplicable.
- No voler menjar.
- Nausees, vòmits, dolor abdominal, calambres, suors, ...


Algunes malalties són:
- Problemes cardíacs i sanguinis, respiratoris.
- Anemia.
- Hipertensió.
- Pancreatitis.
- Úlceres.
- Neumonia.
- Càncer de pell, músculs i ossos.
- Problemes gastrointestinals.




5 comentaris:

  1. El menjar macrobiòtic és més equilibrat i natural, sa que no pas els menjars ràpids i "basura", està clar.

    ResponElimina
  2. Ho sento m´he equivocat, he llegit un altre article que no era aquest de les begudes alcoholíques. Ja veig el mal que poden fer, però en accés no? Un dia tampoc no passa res oi? en fí, no crec que deixem de beure una mica a les festes aquest estiu, en tot cas ho tindré en compte. De moment substitueixo el cubata i la pomada per la cervesa i el cava que tenen menys caloríes i són més nutritius i diurètics, no?

    ResponElimina
  3. Ei xates...
    Vaig cercar un poquet d’informació sobre el vi negre:
    Es creu que un got de vi negre al dia ajuda al sistema cardiocirculatòri.
    El vi proporciona “polifenoles” (antioxidants) i conté vitamines que retrassen l'envelliment i ajuden a tenir una pell més jove.
    També diuen que ajuda a la digestió degut a que ajuda a la secreció salivar.
    Facilita la digestió de proteïnes per això es recomana quan es mengen carns, peixos i formatges.
    Els antioxidants en el vi ajuden a prevenir i combatre algunes condicions com: Controlar les infeccions de l'aparell urinari, controlar el colesterol, alleujar enrampades musculars, milloren la artritis, combaten les al•lèrgies i redueixen la tensió arterial.
    Disminueixen el nivell d'insulina en la sang, augmenten els nivells de estrògens i millora la circulació de la sang en el cervell.
    Ale ja podrem fer un gotet de vi a final de curs!

    ResponElimina
  4. jo crec, què si voleu saber de alcohol,el millor per informaros és el nostre company Emi

    ResponElimina
  5. yo particularmente mi gusta las dietas naturales , la dieta macrobiótica es una bunea opción , lo que tengo en cuenta es que no sigo todo que describe la dieta , cogo lo que , para mi es necesario y lo utilizo en conjunto con os otros tipo de ditas

    ResponElimina