
El consum del anomenat "comida basura" o "fast-food" ha augmentat espectacularment en l'última década en els països desenvolupats, i fins i tot ha arribat als països subdesenvolupats en no tenen informació sobre les causes que provoquen aquests aliments.
Aquest menjar comporta una serie de causes;
-Excés del pes:
Amb tant sols un menjar de "comida basura" s'ingereiz més de la meitat de l'energia diària necessària. Si a aixó afegim l'energia aportada per la resta de menjars del dia, el contingut energètic de la ingesta total es dispararà i s'afavoreix l'obesitat.
- Elevació del nivell de colesterol a la sang:
Les grases saturadees y el colesterol son abundants en aquests productes degut a les salses a bese de l'ou, la mantequilla, la nata, mantega i altres ingredients grassos que s'utilitzen en la seva elaboració.
- Difícils digestions:
En la majoria de les ocasions els aliments estan frits, empanats o arrebossats, pel que s'enriqueixen en greix, que escalfada encara resulta més ingesta.
- Alteració del sentit del gust:
Aquests plats solen incloure condiments forts o aditius que potencien el sabor y estimulen la gana, i amb el temps alteren la percepció del sentit del gust i crean hàbit.
-Adicció:
Els investigadors asseguren que el menjar amb gran quantitat de grassa y sucre poden causar en el cervell canvis bioquímics similars als que provoquen algunes drogues (cocaina, heroina, tabac...). Una vegada enganxats a n'aquest menjar diuen els científics, que moltes persones con incapaces de poder regresar a una dieta equilibrada i en moltes ocasions padeixen problemes d'obesitat.
el menjar "basura" es una adicció, i després es molt difícil de regresar a una dieta equilibrada.
ResponEliminanosotras creemos que esta infomación es muy importante! ya que en el mundo hay mucha gente que consume habitualmete este tipo de comida y no se dan cuenta de las consecuencias que pueden traer.
ResponElimina